KYTÖLÄN KELLO JA KULTA

Pitkät perinteet omaava kulta- ja kellosepänliike

Palvelu, laatu & perinteet

Kytölän Kello ja Kulta on perinteitä rakastava kultasepänliike, jossa luotettavuus, tinkimätön palveluasenne ja ammattitaito ovat kunnia-asioita.
"Ainoa tapa elää kauan, on vanheta."

Meidän tarina

Kytölän kulta- ja kelloliikkeen perusti Edvin Kytölä,

joka oli pienestä pitäen kiinnostunut kelloista. 1890-luvulla kelloseppämestari August Hännisen korviin Jyväskylään kiri sana, että Keuruulla on nuori poika, joka korjaa kylän kelloja markalla kappale. Hänninen kirjoitti Edvin Kytölän (1879-1965) vanhemmille kirjeen ja pyysi saada poika oppiinsa.

Edvin Kytölä valmisti ensimmäisen oman kellonsa 1902.

Kello on nykyään Muuramessa Kytölä -yhtiöiden tiloissa kunniapaikalla ja käy edelleen tarkkaa aikaa.

Edvin perusti ensimmäisen Kytölän kello- ja kultaliikkeen Kurikkaan vuonna 1906.

Opiskeltuaan alaa kokeneiden ja arvostettujen mestareiden ohjauksessa, Jyväskylän jälkeen Pietarissa ja Helsingissä, Edvin perusti ensimmäisen Kytölän kello- ja kultaliikkeen Kurikkaan vuonna 1906.

Pian Edvin Kytölä avasi liikkeen Mikkeliin.

ja vuonna 1918 liiketoiminta siirtyi Kauppakadulle Jyväskylään. Sisällissodan vuoksi Edvin Kytölä ei kuitenkaan päässyt heti aloittamaan liiketoimintaansa Jyväskylässä, vaan kenraali Mannerheim määräsi hänet valmistamaan armeijalle kompasseja.

Edvin Kytölä teki monille juna-asemille ja kouluille keskuskellot.

Keskuskellot säätelivät eri puolilla juna-asemaa sijaitsevia kelloja pysymään samassa ajassa.

"Kelloliikkeen on hyvä sijaita siellä missä ihmiset liikkuvat,"

Edvin Kytölän poika Pentti Kytölä valottaa. Pentti jatkoi isänsä jalanjälkiä ja ryhtyi kelloliikkeen omistajaksi, jonka jälkeen liikettä siirtyi jatkamaan hänen poikansa Seppo Kytölä. Tuskin osasi Edvin-isä yli 100 vuotta sitten aavistaa, kuinka pitkälle perheen yrittäjyys kantaa.

Tule käymään liikkeessämme

Kytölän kulta- ja kelloliikkeen perusti 1879 syntynyt Edvin Kytölä, joka oli pienestä pitäen kiinnostunut kelloista. Nykyisen kultasepänliikkeen perusta valettiin 1900-luvun alussa, Edvinin päästessä kelloseppämestari August Hännisen oppiin Jyväskylään.

Löydä perille